Vega-avondje
Geinspireerd door mijn geweldige boek Veggiestan (Het Oosten van de wereld kan werkelijk toveren met groenten en ook sla/gerechten met gelatine/granaatappel/tahin/humus/labneh/mezze (kleine hapjes met veel smaak!) heb ik vanavond ook vega gekookt. Biologische witte rijst, een zoete puntpaprika gebakken met verse knoflook en aubergines en erbij voor de frisheid met deze zomerse temperaturen de onlangs gekregen uiencompote. Een prachtige kleur op je bord, een goede bite en ook een smaaksensatie. Dit potje is heel snel leeg, ben ik bang....;-)), gelukkig is het in Nederland, preciezer gezegd in Zuid-Limburg te koop. Op de Wintraak bij een boerderij, in de buurt van Munstergeleen op weg naar Heerlen. Zoals ik zo vaak in Drenthe heb gezien; voor een boerderij of woning een provisorisch ingericht kraampje met lekkernijen van eigen land en/of eigen hand. Dat is nog eens zero foodmiles!!
Reacties
Een reactie posten