Belevenissen in eigen land tijdens onze vakantie
De afgelopen week heb ik niet veel van me laten horen omdat we een weekje vrij waren en een paar dagen op vakantie waren in eigen land. Heerlijk genoten en nog vaker geboft met het weer in het schilderachtige Almen en het Gelderse Rheden.
Lekker gewandeld bij Kasteel Middachten in het dorpje de Steeg, bij Bakkerij Tom van Otterloo een bruin desembrood gekocht dat bekroond is tot beste broodje van Nederland. Een echt biologisch streekproduct!
Ook de duivekater gekocht, zie foto, een offerrande die ontwikkeld is door bovengenoemde bakkerij om te herdenken dat het dit jaar 200 jaar geleden is dat het Veluws Ontzet was. Er is onlangs een groot project gestart in samenwerking met een aantal basisscholen in deze streek.
Ook genoten van de zeer rijkelijk gevulde krentenwegge uit Almen van wereldbakker Wijnand uit het Gelderse Laren die over de hele wereld gereisd heeft en de meest uiteenlopende zoete en hartige broden en aanverwante producten verkoopt in zijn mooie zaak in dit leuke plaatsje! Je kijkt je ogen uit wat een keuze en wat een fantasievolle presentatie! Daar kan menigeen wat van opsteken!
Mooi vak, het bakkersvak! Je kunt er zoveel kanten mee uit en de geur van pasgebakken brood is een van de alleraantrekkelijkste, zo is uit veel onderzoek gebleken en als het dan ook nog gemaakt is van de allerbeste producten die de natuur ons schenkt, wat wil je dan nog meer? Het hoeft helemaal niet moelijk. al die ballast aan stoffen die nergens voor nodig zijn. Gewoon puur natuur! Dat proeft de klant en die weet de weg te vinden!
We hebben zo weer veel interessante plekjes bezocht, prachtige plaatjes geschoten, langs de weg bij kraampjes groenten gekocht in Harfsen, prachtige gele trostomaten, aardappels die net gerooid waren en een courgette waar ik morgen soep van ga maken met knoflookcroutons die natuurlijk gemaakt worden van het bovengenoemde beste broodje van Nederland! Dat wordt zeker weten smullen dus heb je trek gekregen na bovengenoemd verhaal, boek in bij La Cuoca Passionata in Zeewolde via www.thuisafgehaald.nl.
Volgende maand gaan we naar de zondagmarkt bij Hof te Dieren, een wijngaard in Dieren die iedere eerste zondag van de maand tot en met october (erna weer half december) een markt organiseert die gratis toegankelijk is die allerlei exposanten trekt die zowel honing, Provencaalse kleden, jams, worsten, broden, zeepjes etc. aanbieden en niet te vergeten hun eigen mooie wijnen van o.a. de Johanitterdruif. Het seizoen van de pompoen is ook weer aangebroken en daar zijn ook zoveel mooie gerechten mee te maken, zowel zoet als hartig. Inspiratie genoeg!! Zo heeft iedere seizoen zijn charme! Ook ga ik weer jam maken, dit keer pruimenjam met steranijs. Vorig jaar was mijn weinbergspfirsichenjam met het fruit uit de Moezel een groot succes!
Reacties
Een reactie posten