Courgettesoep, Puur Natuur

Vandaag een grote pan courgettesoep gemaakt! Kippenbouillon, ui, knoflook, biologische courgettes, wat cayennepeper en natuurlijk nog een paar snufjes van de kokkin die ik niet verklap op mijn blog ;-).
Ik heb er tussen de midddag van genoten! Heerlijk, puur natuur, geen room gebruikt, gewoon goede ingredienten, dat is vaak het allergrootste geheim. Courgette is een van de groentes die het meest vezels en voedingswaarde bevat qua mineralen van alle groentesoorten dus eet er genoeg van, is mijn advies, zeker nu het aanbod zo groot is. Ook dadelijk met de soeptomaten weer lekker aan de slag. In Italie en vooral in het Zuiden maakt men er een groot inmaakfeest van! Het hele dorp loopt uit en men is aan de weer als ijverige bijen om alles voor te bewerken en klaar te maken om alle tomaten te wecken voor de naderende periode! Ieder heeft zijn taak en men is saamhorig bezig!!
Dat schept zo'n sfeertje. Heerlijk! Ik ben er nog nooit bij aanwezig geweest maar dit is wel een grote wens van mij! Net als een met een olijvenoogst meewerken en dan het vloeibare goud zien vloeien. Jaren geleden hebben Peter en ik eens meegewerkt met een rozenbotteloogst bij Pluktuin de Put in Wijk bij Duurstede. Wat was dat een leuke dag!! Kilo's geplukt, het wegen meegemaakt, dat moment hoeveel kilo's we met elkaar geplukt hadden, magisch....en tussen de pluktijden door een buffet buiten aan lange tafels verzorgd tussen de rozenbottels, verzorgd door een heel goed restaurant in Cothen. Een ervaring om nooit te vergeten!
Het was best een pittig werkje want die stekels waren niet prettig maar het voldane gevoel, dat kan je niet uitdrukken op papier, dat zit in je hart en je lichaam!
Van alles werd er van gemaakt, van sherry tot dressing voor sauzen en natuurlijk de jam, van de Canina-rozenbottel, vol vitamine C. Vroeger was deze pluktuin in het bezit van de firma Zwaardemaker.
Wat de natuur ons schenkt aan groenten en fruit, we moeten er voluit van genieten want met die poepbacterie op ons vlees....ik ga meer en meer Ottolenghi en zijn vriend volgen. Het kan ook zonder vlees, zoveel variaties zijn te bedenken, gewoon proberen en je gevoel volgen! Kijk naar kwaliteit en experimenteer!! Zijn kookboek blijft een lust voor het oog!

Reacties

Populaire posts