Polentaballetjes gevuld met buffelmozzarella, citroenrasp en zwarte peper en kikkererwtensalade met sinaasappel, rucola en kipfilet




Vandaag, Ferragosto in Italia! Een grote nationale feestdag in Italie, Maria ten Hemel-opneming heet het in Nederland.
Ik heb vandaag nog even met iemand in Sardinie gemailed en hoorde dat het er heerlijk warm was maar bewolkt. Ik was even terug met mijn gedachten bij onze schitterende vakanties daar in 2010 en 2011.

Vandaag als verwennerij voor Peter balletjes gemaakt van in groentenbouillon gekookte polenta die nadat deze wat afgekoeld was vermengd is met een eitje en versgeraspte parmezaanse kaas, erna platte koekjes ervan gemaakt, daarna opgevuld met buffelmozzarella, mooi eringevouwen zodat de vulling er niet uit zou lopen bij het frituren, wat biologische citroenrasp toegevoegd en wat versgemalen peper als extra smaakmakers! Mooie balletjes gerold, nog een keer door een laagje rauwe polenta gerold en toen gefrituurd in arachideolie.

Tijd voor een feestje want Peter is vandaag geslaagd voor zijn Prince Practitioner Examen nadat hij een cursus bij Cap Gemini had gevolgd hiervoor. Hij was zo ontzettend blij en ik voor 'm! Dat
geeft weer een stoot energie!
Nu even uitblazen van een paar avonden en weekenden examens oefenen en een dikke pil doornemen.
Zijn inspanningen zijn beloond! :-). Heerlijk!!!

Reacties

Populaire posts