Andijviestampot met goudbekroonde worst van fa Krull
Het is berekoud buiten dussssss hoog tijd voor een ouderwetse stamppot met andijvie en worst.
En wat voor worst? De met goud bekroonde worst van onze slager in Zeewolde, Arthur Boshuizen.
Dit vlees is gemaakt van de varkens van de firma Krull en dan heb je ook wat :-).
Niet te vette rookworst, een knapperig vel en lekker gerookt.
De andijviestamppot is heel eenvoudig en snel klaar gemaakt, ook wel eens handig op een doordeweekse dag.
Bio-aardappels van Hannah's uit Zeewolde, zie www.hannahs.nl schillen, in gelijke stukken snijden en een krop andijvie in fijne reepjes snijden.
De aardappels in 20 minuten gaar koken, een laurierblaadje erbij doen en zeezout. Het laurierblad geeft een aparte smaak aan de aardappels en je kunt op deze wijze minder zout gebruiken en dat is altijd goed. Hoorde onlangs van Keltisch zout, ga daar eens naar op zoek, bevat tig mineralen en is veel beter voor de gezondheid. Het zeezout hebben we meegenomen van onze korte trip naar Frankrijk eind september, van Baleine. Heeft een pure smaak en zit ook vol mineralen.
Na de aardappels gekookt te hebben en afgegoten te hebben, deze even laten stomen, dan wat warme biomelk toevoegen, wat roomboter, peper, nootmuskaat en wat kerriepoeder en dan stampen met een ouderwetse pureestamper. Je kunt evt. nog een gefruit uitje toevoegen, heb ik dit keer niet gedaan maar dat zal binnenkort wel gebeuren want het is tijd voor hartige kost.
De worst heb je in de tussentijd 15 minuten in warm maar niet kokend water laten wellen.
En dan genieten van een dampend bordje winterkost, troostend en versterkend voedsel want soms kan je dat hard nodig hebben in je leven! Comfort food! Heerlijk!!
En wat voor worst? De met goud bekroonde worst van onze slager in Zeewolde, Arthur Boshuizen.
Dit vlees is gemaakt van de varkens van de firma Krull en dan heb je ook wat :-).
Niet te vette rookworst, een knapperig vel en lekker gerookt.
De andijviestamppot is heel eenvoudig en snel klaar gemaakt, ook wel eens handig op een doordeweekse dag.
Bio-aardappels van Hannah's uit Zeewolde, zie www.hannahs.nl schillen, in gelijke stukken snijden en een krop andijvie in fijne reepjes snijden.
De aardappels in 20 minuten gaar koken, een laurierblaadje erbij doen en zeezout. Het laurierblad geeft een aparte smaak aan de aardappels en je kunt op deze wijze minder zout gebruiken en dat is altijd goed. Hoorde onlangs van Keltisch zout, ga daar eens naar op zoek, bevat tig mineralen en is veel beter voor de gezondheid. Het zeezout hebben we meegenomen van onze korte trip naar Frankrijk eind september, van Baleine. Heeft een pure smaak en zit ook vol mineralen.
Na de aardappels gekookt te hebben en afgegoten te hebben, deze even laten stomen, dan wat warme biomelk toevoegen, wat roomboter, peper, nootmuskaat en wat kerriepoeder en dan stampen met een ouderwetse pureestamper. Je kunt evt. nog een gefruit uitje toevoegen, heb ik dit keer niet gedaan maar dat zal binnenkort wel gebeuren want het is tijd voor hartige kost.
De worst heb je in de tussentijd 15 minuten in warm maar niet kokend water laten wellen.
En dan genieten van een dampend bordje winterkost, troostend en versterkend voedsel want soms kan je dat hard nodig hebben in je leven! Comfort food! Heerlijk!!
Voor mij is de ultieme andijvie stamppot met uitgebakken spekjes er doorheen en een gehaktbal erbij maar deze zier er ook wel heel erg lekker uit.
BeantwoordenVerwijderen