Ovengedroogde biotomatensoep met geroosterde knoflookbroodjes
Vanmiddag een pan verrukkelijk geurende tomatensoep gemaakt met de ovengedroogde tomaten die we een paar weken geleden uren in de oven gedroogd hebben.
Simpelweg, de ovengedroogde tomaten in een pan opgewarmd, een fles Mutti tomatenpolpa en een paar flinke koppen water van 0,2 ltr (een flinke voorraad polpa vanuit Italie meegenomen, altijd handig en stukken goedkoper!) toegevoegd, enkele laurierblaadjes, 2 el suiker toegevoegd, 2 groentenbouillontabletten van Zonnatura (geen smaakversterkers toegevoegd, de beste vind ik persoonlijk die van Merza maar die waren bij de COOP hier niet te verkrijgen). Dit geheel met een paar flinke draaien 4 seizoenenversepeperbolletjes, een klein kwartiertje laten pruttelen. Goed proeven of het goed op smaak is, anders evt. wat ketjap manis of gembersiroop, ook een heerlijke smaakvariatie die heel lekker is, toevoegen. De laurierblaadjes eruithalen, de soep pureren met de staafmixer en daarna door een fijne zeep met een bolle lepel drukken. En voila, zou wijlen Cas Spijkers zeggen, je hebt een verwarmend vol kracht smakend soepje. Soepje, zeg maar gerust, soep want wat was het genieten, samen met de in stukjes gesneden stokbroodjes, die even met wat olijfolie en verse knoflook en wat verse tomaat die erboven uitgeknepen werd, ingewreven waren en zo'n 20 minuten gedroogd waren in een oven van 200 graden. La Dolce Vita, kan zo eenvoudig zijn. Een troostende bak soep op een donkere dag. Vandaag zou mijn allerliefste oma -als ze nog geleefd had-, een eeuw oud zijn geworden. Wat zijn we beiden blij en dankbaar dat we haar zo lang in ons midden hebben mogen hebben. Ze is maar liefst 90 jaar geworden en gestorven op mijn 35ste verjaardag, in 2003. We missen haar nog iedere dag lijfelijk maar ze is voor altijd in ons hart en gedachtes! Wat een mooi spreekwoord luidt; als iets liefs je verlaat, blijft altijd nog de liefde en zo is het!!
Simpelweg, de ovengedroogde tomaten in een pan opgewarmd, een fles Mutti tomatenpolpa en een paar flinke koppen water van 0,2 ltr (een flinke voorraad polpa vanuit Italie meegenomen, altijd handig en stukken goedkoper!) toegevoegd, enkele laurierblaadjes, 2 el suiker toegevoegd, 2 groentenbouillontabletten van Zonnatura (geen smaakversterkers toegevoegd, de beste vind ik persoonlijk die van Merza maar die waren bij de COOP hier niet te verkrijgen). Dit geheel met een paar flinke draaien 4 seizoenenversepeperbolletjes, een klein kwartiertje laten pruttelen. Goed proeven of het goed op smaak is, anders evt. wat ketjap manis of gembersiroop, ook een heerlijke smaakvariatie die heel lekker is, toevoegen. De laurierblaadjes eruithalen, de soep pureren met de staafmixer en daarna door een fijne zeep met een bolle lepel drukken. En voila, zou wijlen Cas Spijkers zeggen, je hebt een verwarmend vol kracht smakend soepje. Soepje, zeg maar gerust, soep want wat was het genieten, samen met de in stukjes gesneden stokbroodjes, die even met wat olijfolie en verse knoflook en wat verse tomaat die erboven uitgeknepen werd, ingewreven waren en zo'n 20 minuten gedroogd waren in een oven van 200 graden. La Dolce Vita, kan zo eenvoudig zijn. Een troostende bak soep op een donkere dag. Vandaag zou mijn allerliefste oma -als ze nog geleefd had-, een eeuw oud zijn geworden. Wat zijn we beiden blij en dankbaar dat we haar zo lang in ons midden hebben mogen hebben. Ze is maar liefst 90 jaar geworden en gestorven op mijn 35ste verjaardag, in 2003. We missen haar nog iedere dag lijfelijk maar ze is voor altijd in ons hart en gedachtes! Wat een mooi spreekwoord luidt; als iets liefs je verlaat, blijft altijd nog de liefde en zo is het!!
Reacties
Een reactie posten