Ratatouille.. the remake
Zoek de verschillen :-). Vanmiddag heb ik zelf nog een keer met de overgebleven ingredienten uit de wijk Lombok te Utrecht ratatouille gemaakt. De eerste foto is het resultaat van de versie van Sandra en de onderste foto is die van vanmiddag door mijzelf gemaakt. Heerlijk die lekkere kooklucht hier in huis. Omdat we jullie nog het recept en de bereidingswijze schuldig zijn, hieronder the remake;
Ingredienten;
-2 grote witte uien in ringen gesneden
-2 rode paprika's in blokjes gesneden
-1 groene lange puntpaprika/peper fijngesneden
-2 lichtgroene courgettes in blokjes gesneden
-1/2 fles tomatenpassata
-4 tenen knoflook fijngesneden
-3 grote tomaten grof in stukken gesneden
-1 eetlepel tijm
-peper en zout
Bereiding;
Doe wat arachideolie in een grote wok en verhit dit hoog. Voeg de uiringen en later de knoflook toe en wok ze een paar minuten totdat ze lichtbruin zijn. Doe de inhoud alvast in een vuurvaste ovenschaal.
Doe de overige ingredienten (paprika's, groene peper en de courgettes) in de wok en rooster het geheel met omroeren en toevoeging van zout en peper naar smaak. Doe de inhoud bij de uiringen en knoflook in diezelfde ovenschaal. Voeg de gesneden tomaten toe, de 1/2 fles passata en de eetlepel tijm en roer het geheel goed door elkaar. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en zet de schaal in de oven (op 175 graden) voor zeker 1 uur. Op de helft van de tijd even omroeren en kijken hoe het eruit ziet en dan bepalen of het wellicht nog langer moet.
Dan de schaal nog even laten staan voor een goed ingetrokken resultaat en smullen maar met wat feta en turks brood erbij !!!
Reacties
Een reactie posten