Grootmoeder's Groentensoep MET balletjes
Vanavond geurde het in huis ver-ruk-ke-lijk naar grootmoeder's soep.
Zo'n dampend bordje troost waarvan je helemaal op krachten komt. Soep uit je herinnering, die oude tijden doet herleven en daar horen natuurlijk vers gedraaide gehaktballetjes bij waar een beetje ketjap aan toegevoegd is voor meer smaak. Dat maakt de soep naar mijn mening ook helemaal af.
Biowortels in luciferformaat gesneden want het oog wil ook wat :-), daar begint eigenlijk het eten al mee, prei, laurierblad en op het laatst enkele handjes Italiaanse vermicilli toegevoegd, dat geeft er net dat beetje extra aan.
En dan opgediend in een van mijn lievelingskommetjes van het vrolijke Pip Servies.
Vanavond een vrij makkelijke avond, soep met wat sneetjes zuurdesembrood van Bakker Koos uit de provincie waar ik geboren ben, Zuid-Limburg. Hij heeft 3 vestigingen, 2 in Valkenburg a/d Geul en een in Maastricht. Deze bakker werd in het tijdschrift NAVENANT eind vorig jaar genoemd als een van de beste bakkers van het kerstbrood waar mensen kilometers voor omreden en daar kunnen we ons helemaal een voorstelling bij maken nadat we de proef op de som genomen hebben rond Kerstmis Wat was dit een cadeautje....die spijs......kan er vol vreugde aan terugdenken, het was zo'n verwennerij, afgelakt met geklaarde boter. De website van bakker Koos is www.broodvankoos.nl
Het deeg voor zijn broden heeft uren gerezen en wordt nog volledig met de hand gekneed, gemaakt met granen die gemalen zijn bij een watermolen in Mechelen. Je weet dus wat je eet, met passie gemaakt oerbrood. Hij levert aan veel restaurants in Nederland zijn brood waaronder een paar Michelinsterrenrestaurants. Hij maakt wel 30 soorten met de meest mooie namen als Neubourg, Kunder Kruuts, Grand Cru en Krentenknaapje. En voor de prijs hoef je het niet te laten, al verwacht je anders. Zo'n prachtige namen verdienen deze broden absoluut. De korst is zo lekker knapperig. Hier moet je nog echt je tanden voor gebruiken ipv het kleffe brood in de meeste supermarkten al zit hier zeer zeker verbetering in! Gelukkig maar. Ik deed laatst mee aan een onderzoek bij een firma in Nederland ivm een te ontwikkelen beeldmerk voor verpakkingen ivm een heldere manier van communiceren naar consumenten met een voedselallergie en/of intolerantie en daar werd tijdens hun presentatie een voorbeeld van een broodetiket getoond waar zeker 25 ingredienten op te lezen waren. Ik kan mijn ogen dan bijna niet geloven...Vage namen van begrippen waarvan ik denk, daar moet ik google voor gebruiken, eer ik weet waar ik een hap inzet en dat is toch niet waar wij naar toe willen!!
Brood, dat bestaat toch eigenlijk maar uit 3 ingredienten maar goed.....hopelijk komt er meer en meer vraag vanuit de consumenten naar ambachtelijk en puur brood zoals brood hoort te smaken. Als het brood smaakt is dat een prima verantwoord begin van de dag en zo krijg je alle mineralen en vitamines binnen die je zo broodnodig hebt.
Het woord broodnodig zegt toch eigenlijk al genoeg ;-)!
Zo'n dampend bordje troost waarvan je helemaal op krachten komt. Soep uit je herinnering, die oude tijden doet herleven en daar horen natuurlijk vers gedraaide gehaktballetjes bij waar een beetje ketjap aan toegevoegd is voor meer smaak. Dat maakt de soep naar mijn mening ook helemaal af.
Biowortels in luciferformaat gesneden want het oog wil ook wat :-), daar begint eigenlijk het eten al mee, prei, laurierblad en op het laatst enkele handjes Italiaanse vermicilli toegevoegd, dat geeft er net dat beetje extra aan.
En dan opgediend in een van mijn lievelingskommetjes van het vrolijke Pip Servies.
Vanavond een vrij makkelijke avond, soep met wat sneetjes zuurdesembrood van Bakker Koos uit de provincie waar ik geboren ben, Zuid-Limburg. Hij heeft 3 vestigingen, 2 in Valkenburg a/d Geul en een in Maastricht. Deze bakker werd in het tijdschrift NAVENANT eind vorig jaar genoemd als een van de beste bakkers van het kerstbrood waar mensen kilometers voor omreden en daar kunnen we ons helemaal een voorstelling bij maken nadat we de proef op de som genomen hebben rond Kerstmis Wat was dit een cadeautje....die spijs......kan er vol vreugde aan terugdenken, het was zo'n verwennerij, afgelakt met geklaarde boter. De website van bakker Koos is www.broodvankoos.nl
Het deeg voor zijn broden heeft uren gerezen en wordt nog volledig met de hand gekneed, gemaakt met granen die gemalen zijn bij een watermolen in Mechelen. Je weet dus wat je eet, met passie gemaakt oerbrood. Hij levert aan veel restaurants in Nederland zijn brood waaronder een paar Michelinsterrenrestaurants. Hij maakt wel 30 soorten met de meest mooie namen als Neubourg, Kunder Kruuts, Grand Cru en Krentenknaapje. En voor de prijs hoef je het niet te laten, al verwacht je anders. Zo'n prachtige namen verdienen deze broden absoluut. De korst is zo lekker knapperig. Hier moet je nog echt je tanden voor gebruiken ipv het kleffe brood in de meeste supermarkten al zit hier zeer zeker verbetering in! Gelukkig maar. Ik deed laatst mee aan een onderzoek bij een firma in Nederland ivm een te ontwikkelen beeldmerk voor verpakkingen ivm een heldere manier van communiceren naar consumenten met een voedselallergie en/of intolerantie en daar werd tijdens hun presentatie een voorbeeld van een broodetiket getoond waar zeker 25 ingredienten op te lezen waren. Ik kan mijn ogen dan bijna niet geloven...Vage namen van begrippen waarvan ik denk, daar moet ik google voor gebruiken, eer ik weet waar ik een hap inzet en dat is toch niet waar wij naar toe willen!!
Brood, dat bestaat toch eigenlijk maar uit 3 ingredienten maar goed.....hopelijk komt er meer en meer vraag vanuit de consumenten naar ambachtelijk en puur brood zoals brood hoort te smaken. Als het brood smaakt is dat een prima verantwoord begin van de dag en zo krijg je alle mineralen en vitamines binnen die je zo broodnodig hebt.
Het woord broodnodig zegt toch eigenlijk al genoeg ;-)!
Reacties
Een reactie posten