Kleurrijke tonijnsalade
Vanavond was Peter naar zijn medische fitness en heb ik in de voorraadkast geneusd en samen met 2 rode knapperige biologische paprika's en 2 sjalotjes een verrukkelijke gezonde salade gemaakt.
Ik vond goede Rio Mare tonijn in blik uit Italie in extra vergine olijfolie, mais van Bonduelle, crispy (zit een wereld van verschil in merk, ik vind deze het beste) en een glas kappertjes op zout.
Allereerst heb ik een dressing gemaakt met 3 flinke scheppen biologische magere kwark, 3 eetlepels mayonaise, 1 el paprikapoeder, 2 el Heinz Ketchup, versgemalen peper, wat zeezout. De kappertjes goed afgespoeld anders zijn ze echt te zout. Kappertjes op zout zijn wel een aanrader om aan te schaffen, zoveel meer smaak dan die op zuur. Het proberen waard! Een nieuw jaar, dus na vandaag nog 363 dagen om eens andere culinaire ervaringen op te doen. Het verrijkt je smaakwereld en daar wordt iedereen in je omgeving en/of jezelf vast heel blij van!
Als de dressing goed door elkaar is geklopt, de tonijn toevoegen, die goed uit elkaar gehaald is zodat de brokken mooi verdeeld zijn, de rode paprika in fijne stukjes gesneden en de fijngesnipperde sjalotjes. Dit alles goed door elkaar scheppen en garneren met bieslook, basilicum of wat je toevallig in huis hebt qua groene kruiden die er goed bij passen. Zelf heb ik een schermbloemigenallergie. Dit betekent geen peterselie, dille, anijs, venkel, selderij, kummel, koriander meer voor mij en bepaalde groenten en dat is een behoorlijke lijst, jammer genoeg. 2 jaar geleden ontdekt in Toscane; jammer want ik ben dol op het gebruik van kruiden maar goed, er blijven er nog genoeg over, het vergt alleen wat aanpassing en creativiteit. Nu ben ik daar dol op, dus geen probleem maar een uitdaging :-).
Het zout waarmee de kappertjes omhuld waren en die er merendeels afgespoeld zijn door mij maar toch in de kappertjes zelfgetrokken is, geeft een enorme smaaksensatie bij het eten van deze salade.
Fris, zout, een lekker mondgevoel en dat vind ik zo belangrijk aan eten. Het moet iets toevoegen bij het eten, dan alleen het eten zelf. Het oog wil wat, je mond en erna natuurlijk een heerlijk bevredigend gevoel in je maag! Enjoy!
Reacties
Een reactie posten