Atjar Ketimoen
Vanavond alvast de atjar ketimoen gemaakt zodat deze lekker lang kan intrekken als morgen de thuisafhaler komt voor haar 7 porties rendang. De rendang is al klaar zodat alle smaken nog lekkerder in het vlees getrokken zijn en de rendang morgen vast en zeker nog smakelijker is. Wat zijn de Indonesische kruiden toch eetlustopwekkend. Hier wordt je gewoon blij van! :-), iedere keer weer. Het verveelt nooit, deze keuken. Dat vind ik het bijzondere aan deze keuken. Met een paar simpele groenten kan je zo'n smakelijk gerecht of bijgerecht toveren.
Het recept van de atjar ketimoen is heel simpel;
1 komkommer, het liefst van biokwaliteit, de schil kan eraan blijven zitten. Onder de schil zitten de meeste mineralen en vitamines.
3 wortels
1 dl witte wijnazijn
3 eetlepels rietsuiker
zeezout
1 theelepeltje sambal oelek
1 theelepel kurkuma, ook wel geelwortel genoemd
Komkommer in stukjes snijden,
zout eroverheen strooien, een half uurtje laten staan,
daarna in een vergiet doen en vocht eruitdrukken
Wortels schillen (gaat supermakkelijk met een simpele kaasschaaf), en in lucifertjes snijden.
Azijn in een pannetje doen, hierbij de suiker, wat zout, 1 tl sambal oelek en de kurkuma toevoegen. Even verwarmen, niet laten koken en dan af laten koelen.
De wortels en komkommerstukjes in een grote kom doen, het afgekoelde azijnmengsel toevoegen en dan gedurende een anderhalf uur, om het half uur even omscheppen.
Daarna in de koelkast zetten en dan heb je de volgende dag, een heerlijk gemarineerde atjar ketimoen.
Selemat makan!!
Het recept van de atjar ketimoen is heel simpel;
1 komkommer, het liefst van biokwaliteit, de schil kan eraan blijven zitten. Onder de schil zitten de meeste mineralen en vitamines.
3 wortels
1 dl witte wijnazijn
3 eetlepels rietsuiker
zeezout
1 theelepeltje sambal oelek
1 theelepel kurkuma, ook wel geelwortel genoemd
Komkommer in stukjes snijden,
zout eroverheen strooien, een half uurtje laten staan,
daarna in een vergiet doen en vocht eruitdrukken
Wortels schillen (gaat supermakkelijk met een simpele kaasschaaf), en in lucifertjes snijden.
Azijn in een pannetje doen, hierbij de suiker, wat zout, 1 tl sambal oelek en de kurkuma toevoegen. Even verwarmen, niet laten koken en dan af laten koelen.
De wortels en komkommerstukjes in een grote kom doen, het afgekoelde azijnmengsel toevoegen en dan gedurende een anderhalf uur, om het half uur even omscheppen.
Daarna in de koelkast zetten en dan heb je de volgende dag, een heerlijk gemarineerde atjar ketimoen.
Selemat makan!!
Reacties
Een reactie posten