Savooiekool met gebakken appel, kipfilet en basmatirijst


Vandaag weer eens lekker een simpele maaltijd met als basis een recept van Hannahs en de persoonlijke aanpassingen hierop. Hannahs is een nieuwe webshop in Zeewolde om mooie biologische groenten en fruit te kunnen bestellen.

Ingredienten;

-200 gram biologische kipfilet
-3 appels
-1/2 savooiekool
-1 rode ui
-kerrie
-kurkumka
-zout en peper
-basmatirijst
-olijfolie

Bereiding;

Snijd de kool in reepjes en de kipfilet in blokjes. Doe de kipfiletblokjes in een kom en doe er een eetlepel kerrie en een eetlepel kurkuma bij. Voeg dan nog 4 eetlepels olijfolie er aan toe en hussel alles door elkaar. Dek de kom af met plastic folie en laat de kom met inhoud ruim 10 minuten marineren in de koelkast.
Snipper de ui en snijd de appels in smalle partjes. Zet alvast een pan met water en een snufje zout op voor de basmatirijst. Pak een wok en doe er een beetje arachideolie of olijfolie in. Bak de kipfiletmarinade bruin en voeg dan de uisnippers toe (niet bruin laten worden). Dan voeg de appelpartjes toe en wok alles goed door elkaar. Dan deel voor deel de reepjes savooiekool toevoegen (moet eerst slinken) met wat kerrie en peper naar smaak. Net zo lang totdat alle reepjes savooiekool toegevoegd zijn. Hussel goed door elkaar en laat de kool nog wat knapperig als je stopt met wokken. Ondertussen is de rijst klaar nadat het 10 minuten gekookt is, afgegoten en vervolgens nog 5 minuten met deksel erop heeft gestaan.

Dan mooi uitserveren en klaar is deze snelle hap! Voordeel is ook dat het hele huis zo lekker blijft ruiken van deze kerrie en kurkuma dampen.

Reacties

Populaire posts